Naszą działalność produkcyjną opieramy częściowo o własne fermy tuczu, ale większą część żywca pozyskujemy od dostawców - hodowców, z którymi łączą nas umowy kontraktacyjne. Do niedawna - jak większość zakładów o tym samym profilu działalności - zaopatrywaliśmy się w żywiec na wolnym rynku. Uzyskany produkt w postaci indyczego mięsa był takiej jakości jak zakupiony żywiec - przede wszystkim nie wyrównany, często źle wytuczony. Wolny rynek dostawców mięsa - na którym funkcjonujemy - skłania nas do zapewniania produktów najwyższej i powtarzalnej jakości, stąd też zmiana polityki surowcowej. Obecnie bazujemy na umowach kontraktacyjnych, które są korzystne dla obu umawiających się stron i zapewniają produkt, który można efektywnie dostarczać na rynek wewnętrzny, oraz eksportować bez ryzyka sprawienia zawodu konsumentowi, który nasz produkt nabył.
Naszym dostawcom gwarantujemy:Na cały asortyment składają się 23 elementy indycze, w skład których wchodzą m.in. tusza, szyja, filet, skrzydła, podudzie.
Posiadamy trzy sklepy firmowe oraz jeden patronacki w Ostródzie. Zachęcamy do skorzystania z szerokiego asortymentu.
Naszą działalność produkcyjną opieramy częściowo o własne fermy tuczu, ale większą część żywca pozyskujemy od dostawców - hodowców.